AlleeWonen zoekt nieuwe eigenaar voor Fatimakerk

AlleeWonen zoekt een nieuwe eigenaar voor de Fatimakerk, de aangrenzende pastorie en het Fatimahuis.

De kerk en bijgebouwen zijn in 2004 door AlleeWonen gekocht met het plan om hier een gezondheidscentrum en (koop)appartementen te realiseren. AlleeWonen ziet van dit plan af vanwege de veranderende wet- en regelgeving. Dit maakt realisatie helaas niet meer mogelijk. Vandaar dat we zoeken naar een koper voor het totale complex.

Marc van der Steen ( manager Wonen) licht het volgende toe. “Jammer maar we hebben geen andere keuze dan het complex te verkopen. We hadden graag onze eerdere plannen uitgevoerd. Er zijn echter legio mogelijkheden voor de herbestemming. Door potentiële kopers kunnen behalve woningbouw ook andere initiatieven worden ontwikkeld. Bijvoorbeeld een maatschappelijke- of sportieve invulling. Maar ook wonen/zorg of  kantoren behoren tot de mogelijkheden. De kerk is een gemeentelijk monument. Hier moet rekening mee worden gehouden bij de herbestemming. Met het oog op de toekomst is de gemeente bereid het bestemmingsplan aan te passen. Kortom we zijn op zoek naar een koper die een eigentijdse kijk heeft op cultureel/religieus erfgoed en hieraan een bestemming geeft die een aanwinst is voor Roosendaal. De Fatimakerk is en blijft een symbool voor de wijk.”

Belangstelleden kunnen zich melden via fatimakerk@alleewonen.nl. Meer informatie op www.fatimakerk.nl AlleeWonen investeert de opbrengst van de verkoop in betaalbare huurwoningen. 

Uitgelicht

Ik heb een vraag