Roosendaal

Alles over de wijken en dorpen in de gemeente Roosendaal.

 • Burgerhout

  Burgerhout is een gezellige, authentieke wijk, dichtbij het centrum van de stad Roosendaal. Burgerhout bestaat uit de buurten Josephwijk, Fatimawijk, Keijenburg en Villapark. In Burgerhout vindt u vooral eengezinswoningen en etagewoningen. De wijk kenmerkt zich door een echte dorpscultuur.

  Lees verder
 • Centrum

  In het centrum gaan wonen, werken en ontspannen hand in hand. Het centrum van Roosendaal is compact en kent een variatie aan bouwstijlen. De (grand)cafés, restaurants, terrassen, winkels, bioscoop en Schouwburg De Kring maken het centrum van Roosendaal levendig en gezellig.

  Lees verder
 • Kalsdonk

  Kalsdonk bestaat uit twee delen. Het gebied Parklaan / Hoogstraat grenst aan het centrum en biedt wonen in een parkachtige omgeving. Het oostelijke gebied in Kalsdonk behoort tot de oudste delen van Roosendaal. Oude en nieuwe woningen, voornamelijk eengezinswoningen en etagewoningen, wisselen elkaar af.

  Lees verder
 • Kortendijk

  Kortendijk is een gestructureerde, speels opgezette wijk met een evenwichtige balans tussen koop- en huurwoningen. De wijk kenmerkt zich door veel groen, laagbouw, hofjes en kronkelige wegen. In de jaren ‘90 is Kortendijk uitgebreid met Sterrebos.

  Lees verder
 • Kroeven

  In Kroeven wisselen koop- en huurwoningen elkaar af. U vindt in Kroeven veel laagbouw en enkele hoogbouwcomplexen. De afgelopen jaren heeft AlleeWonen veel woningen in Kroeven gerenoveerd tot energiezuinige, duurzame woningen.

  Lees verder
 • Langdonk

  De woningen in Langdonk zijn gebouwd in de jaren 70. Langdonk bestaat voor een groot deel uit eengezinswoningen aan diverse pleintjes. De wijk heeft een evenwichtige verdeling in koop- en huurwoningen in de zogenaamde damesdonken. De huurwoningen liggen vooral in de kern van de wijk. De zogenaamde herendonken liggen meer aan de rand. Langdonk is een groene wijk.

  Lees verder
 • Tolberg

  Tolberg is een jonge, divers opgebouwde wijk. De architectuur is afwisselend. Er is een goede mix van koop- en huurwoningen. Tolberg is een groene wijk met waterlopen en speelplaatsen. Weihoek is een ecologische wijk en onderdeel van Tolberg.

  Lees verder
 • Westrand

  Westrand is een overzichtelijke wijk met goede uitvalswegen, die grenst aan het centrum. De wijk bestaat voornamelijk uit portiek- en eengezinswoningen en een aantal seniorencomplexen. De komende jaren is wordt flink gerenoveerd waardoor de wijk een nieuw elan krijgt.

  Lees verder
 • Heerle

  Tussen Bergen op Zoom en Roosendaal ligt Heerle. Heerle is ontstaan vanuit lintbebouwing langs oude doorgaande routes. Heerle is een klein dorp met een kleine kern.

  Lees verder
 • Moerstraten

  Moerstraten is de kleinste kern van de gemeente Roosendaal en vormt de verbinding tussen Wouw en Steenbergen. In totaal telt het dorp zes straten en ongeveer 650 inwoners.

  Lees verder
 • Nispen

  Nispen ligt ten zuiden van Roosendaal tegen de Belgische grens. Nispen biedt veel verschillende woningen. Het huuraanbod is beperkt.

  Lees verder
 • Wouw

  Wouw is de grootste kern van de gemeente Roosendaal. Wouw ligt landelijk, maar toch slechts op 10 auto-minuten van het centrum van Roosendaal. Het woningaanbod is divers.

  Lees verder
 • Wouwse Plantage

  Wouwse Plantage is een klein dorp, waarin rust en ruimte centraal staan. Het dorp grenst aan een uitgebreid natuurgebied, met drie campings. Kenmerkend voor Wouwse Plantage is de gespreide bebouwing met de kleine buurtschappen.

  Lees verder

Uitgelicht

Ik heb een vraag