Klussen

Om prettiger te kunnen wonen, brengen veel huurders veranderingen aan in hun woning. Dat mag. Daarbij moet de woning voor toekomstige nieuwe huurders wel kwalitatief goed en aantrekkelijk blijven. Hier leest u wat er mogelijk is in uw woning en hoe u toestemming vraagt. Ook vindt u hier informatie over het aanvragen van een geriefverbetering.

 

Toestemming vragen

Voor roerende veranderingen, zoals bijvoorbeeld het hangen van gordijnen of het leggen van tapijt heeft u geen toestemming van ons nodig. U kunt helemaal naar eigen wens aan de slag.

Voor onroerende veranderingen heeft u wel toestemming van ons nodig. Onroerende veranderingen zijn alle zaken die 'aard- en nagelvast' aan de woning worden bevestigd. U kunt daarbij denken aan het plaatsen van een ander keukenblok, hangen van zonwering, plaatsen van een schotelantenne, een parketvloer of een ligbad.

Aanvraagformulier toestemming

Met het aanvraagformulier klussen in de woning kunt u bij ons toestemming vragen voor een verandering die u in uw woning wilt aanbrengen. U kunt dit formulier online invullen en indienen via Mijn AlleeWonen. U geeft daarop aan welke veranderingen u wilt aanbrengen en wanneer u dat wilt doen. U moet hierbij rekening houden met voorwaarden die AlleeWonen stelt aan de verandering. Denk bijvoorbeeld aan het aantal dB van een ondervloer bij een laminaat- en parketvloer. Uw opzichter kan u vertellen wat de voorwaarden zijn. Neem daarom voordat u de aanvraag indient contact op met de opzichter via info@alleewonen.nl. En een belangrijk advies: wacht met de uitvoering van de verandering tot u schriftelijk toestemming van AlleeWonen heb gekregen.

 

Vergoedingsregeling

Als u veranderingen in uw woning wilt aanbrengen of als u plannen hebt om te verhuizen, is het goed om te weten welke regeling wij kennen voor veranderingen die u zelf aanbrengt en waarvoor u eventueel een vergoeding krijgt. U kunt dit navragen bij uw opzichter via info@alleewonen.nl.  

Contact

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met uw opzichter via het contactformulier of via info@alleewonen.nl

Uitgelicht

Ik heb een vraag