Aanvullende veiligheidsmaatregelen rond Beneluxflat Roosendaal

Zondag 13 augustus is een zijpaneel van een balkon van de Beneluxflat op het dak van winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal gevallen. Het constructief onderzoek door eigenaar AlleeWonen, Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente en een extern ingenieursbureau heeft uitgewezen dat het risico bestaat dat andere zijpanelen kunnen loskomen. Daarom mogen alle balkons van de Beneluxflat uit voorzorg niet betreden worden.

De komende dagen wordt het onderzoek voortgezet. Om dat te kunnen doen wordt een hulpconstructie geplaatst. Deze constructie zorgt er ook voor dat er veilig en zorgvuldig nader onderzoek kan plaatsvinden. Mochten er nog zijpanelen loskomen, dan worden deze door middel van de constructie tegengehouden of veilig opgevangen. We verwachten morgen na de middag meer duidelijkheid te hebben over hoe deze constructie eruit komt te zien.

De eerste veiligheidsmaatregelen zijn gisteren getroffen. Op basis van advies van deskundigen worden vandaag en de komende dagen verdere acties ondernomen. Uit voorzorg wordt op korte termijn op het dak van het winkelcentrum een valbescherming aangebracht. Op die manier blijft het winkelcentrum open voor het winkelend publiek. Vanmiddag wordt het gevallen zijpaneel door een hijskraan weggehaald en wordt de dakbedekking gerepareerd. De dakconstructie is geïnspecteerd en er zijn geen beschadigingen waargenomen.

De afsluiting van tankstation Berkman blijft voorlopig in stand. 

Uitgelicht

Ik heb een vraag