Nieuwe naam voor AlleeWonen en WEL

De nieuwe naam voor de fusieorganisatie van Woonstichting Etten-Leur en AlleeWonen is bekend. Vanaf 1 januari 2018 gaan we officieel samen verder onder de naam: Alwel.

Alwel is één van de 485 suggesties die we mochten ontvangen van huurders en medewerkers. De naam is gevormd door de huidige corporatienamen: AlleeWonen en WEL. Meerdere inzenders maakten gebruik van deze insteek. We ontvingen dan ook verschillende namen van gelijke strekking. Anderen kozen voor de verbinding (geografisch/samenwerking) of kwamen met een volledig nieuwe naam, veelal vanuit de kern van ons werk: wonen.
 
Keuzeproces
Alle suggesties zijn getoetst aan verschillende criteria. Een jury bestaande uit leden van de huurdersorganisaties en medewerkers kwamen tot een selectie van zes namen met goede onderbouwing. De bestuurders Tonny van de Ven en Karo van Dongen kozen uiteindelijk de naam: “Met name de herkenbaarheid voor alle huurders, de compacte lettercombinatie en de positieve lading vanuit ‘all well/alles goed’ maakte van deze naam de winnaar.”
 
Suggestie van huurder
Wat ook aansprak, is dat deze naam is aangedragen door een huurder Zelf licht ze haar naamidee kort en krachtig toe: “Het lijkt me een mooie combinatie van beide.” Uiteraard volgt er nog een persoonlijk bezoekje om haar te feliciteren met deze winnende naam.
 
Toetsing en juridische fusieaanvraag
Alwel ondergaat nog een toetsing bij een merkenregistratiebureau en wordt geregistreerd als merk in de Benelux. We gebruiken de naam voor de juridische fusieaanvraag.
 

Uitgelicht

Ik heb een vraag