AlleeWonen en aannemer Rasenberg aan de slag in Geeren-Zuid

met voorbereiding renovatie 76 woningen Geeren-Zuid

Geeren-Zuid is volop in ontwikkeling. Woningcorporatie AlleeWonen heeft de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan de verbetering van de wijk. Eén van de laatste onderdelen is het groot onderhoud en energetische renovatie aan 76 huurwoningen aan Leeghwaterstraat, Rombout Keldermansstraat, Hendrik Berlagestraat, Philips Vingboonsstraat en Melchior van Herbachstraat. Dit project staat bekend als Deelplan 5.

Samen met een grote groep actieve bewoners is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een mooi plan. Huidige klachten en gebreken worden opgelost en de woningen worden energiezuiniger en comfortabeler gemaakt. Dit gebeurt door het plaatsen van een compleet nieuwe schil rondom de woningen. Dit geeft de buurt tevens weer een nieuwe frisse uitstraling. De maandelijkse huurverhoging (€ 25 per maand) wordt bij normaal energiegebruik terugverdiend in de stookkosten. Maar liefst 99% van de bewoners is inmiddels akkoord gegaan met het plan voor Deelplan 5. Dit is vooral te danken aan de totstandkoming van het plan in nauwe samenwerking met de bewoners. 

In het voorjaar van 2017 is hard gezocht naar de beste aannemer voor dit project. AlleeWonen, de bewoners en de gemeente hebben unaniem voor aannemer Rasenberg uit Terheijden gekozen op basis van het ontwerp en de klantvriendelijke aanpak. Zij zijn nu druk bezig met de planuitwerking en andere voorbereidingen. De gemeente werkt samen met de bewoners en AlleeWonen een plan uit voor de aanpak van de woonomgeving. Het streven is om de straten een eigen identiteit te geven met meer groen dat aansluit op het nieuwe park en de nieuwbouwwoningen die daar worden gebouwd. In het voorjaar van 2018 wordt gestart met de renovatie van de eerste woningen. 

Op maandag 11 september om 16.30 uur in wijkcentrum ONS tekenen de bestuurders van AlleeWonen en Rasenberg een intentieovereenkomst. Hierbij zijn ook bewoners aanwezig. Pers is ook van harte uitgenodigd. 

 

Uitgelicht

Ik heb een vraag